Čitanje najlepših ljubavnih stihova napisanih iz pera Laze Kostića


Čitanje najlepših ljubavnih stihova napisanih iz pera Laze Kostića biće održano 1. februara u 16.00 časova u Kulturnoj stanici Kovilj.

Povodom 1. februara 1748. godine, dana kada je Novi Sad pre 276 godina dobio status slobodnog kraljevskog grada, kao i ime koje i danas nosi, Grad Novi Sad pripremio je bogat četvorodnevni program koji obiluje raznovrsnim dešavanjima.

Kroz blisku saradnju Mreže kulturnih stanica i ustanova kulture, Turističke organizacije Grada Novog Sada, ali i drugih institucija, organizacija i komunalnih preduzeća, Novosađanima i posetiocima grada će biti omogućeno da uživaju u izložbama, svečanostima, filmovima, Novosadskom noćnom bazaru i u još mnogo sadržaja.

Dan grada Novog Sada KS Kovilj obeležiće čitanjem najlepših ljubavnih stihova napisanih iz pera Laze Kostića. Lazina poezija, oduvek omiljena koviljskoj publici, verujemo baš zbog toga što je sam pesnik rođen u Kovilju, i to u kući preko puta Kulturne stanice u kojoj će program biti izveden.

Poeziju će govoriti deca, članovi čitalačke sekcije OŠ “Laza Kostic” i “Čuvari baštine” radionice naše Kulturne stanice.

1. februar u 16.00 časova. Dobrodošli!