Otvoreni poziv – AIR on the Edge


Mreža kulturnih stanica poziva sve zainteresovane umetnike iz Novog Sada da se prijave na otvoreni poziv AIR on the Edge u okviru kog je Mreža kulturnih stanica jedan od partnera. Reč je o jednomesečnoj međunarodnoj rezidencijalnoj razmeni umetnika između Danske, Finske, Irske, Holandije i Srbije. Projekat se fokusira na profesionalni razvoj umetnika kroz stvaranje mogućnosti da se angažuju u ruralnim zajednicama i ukorenjen je u ruralnim zajednicama i gradovima na rubovima Evrope.

Kroz ove rezidencije nudimo umetnicima priliku da se povežu sa organizacijama domaćinima, zajednicama, prirodom, nasleđem i kulturnim pejzažima različitih ruralnih mesta i gradova.
Deset umetnika, po dva iz svake zemlje, biće nagrađeni rezidencijom, a po dva umetnika biće ugošćena u svakoj zemlji. Ponuđeni datumi boravka zavisiće od dostupnosti rezidencija u određenim periodima. Za odabrane umetnike biće obezbeđen prostor za umetnički studio, smeštaj za samostalan boravak, honorari i putni troškovi. Potrebno znanje engleskog jezika.
Više detalja na linku koji vodi do sajta projekta.